Facebook zou te weinig doen tegen discriminatie binnen het bedrijf.

Dat stelt voormalig Strategic Partner Manager Mark Luckie in een blogbericht dat hij deelde met al zijn collega’s vlak voor zijn vertrek.

“Er is bijna niemand zo actief op Facebook als zwarte mensen”, schrijft Luckie. “Maar juist deze groep heeft slechte ervaringen op het netwerk.”

Volgens de voormalige manager verwijderen Facebook-beheerders kwetsende berichten van zwarte gebruikers, terwijl vergelijkbare inhoud van witte gebruikers ondanks klachten blijft staan.

‘Zwart personeel wordt anders behandeld’

Luckie schrijft daarnaast dat zwart personeel anders wordt behandeld dan witte collega’s. “Managers vroegen aan een paar werknemers of ze zich bijvoorbeeld niet willen mengen in groepen voor zwarte mensen en geen ‘zwarte dingen’ wilden doen, ook al deden ze dat buiten werktijd.”

De vertrokken manager merkt op dat collega’s naar hun portemonnees grijpen als hij voorbijloopt, omdat ze zouden vrezen dat hij ze gaat beroven.

Facebook stelt tegenover Reuters dat er wordt gewerkt aan een diverser bedrijfsbeleid. “We willen al ons personeel steunen als dit soort kwesties worden gemeld. We blijven ons best doen om een divers bedrijf te worden.”

https://www.nu.nl/internet/5598284/facebook-doet-weinig-discriminatie-werkvloer.html