Facebook heeft zijn eigen datingdienst uitgebracht in Nederland en alle andere landen van de Europese Unie, dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

Met Facebook Dating kunnen gebruikers een los datingprofiel maken, waarmee ze aan andere gebruikers van de dienst kunnen worden gekoppeld. Daarmee concurreert Facebook met apps zoals Tinder.

De datingdienst zit geïntegreerd in de Facebook-app en gebruikt ingevulde interesses om een goede match te vinden. Daarnaast wordt gekeken naar gebruiksgegevens van Facebook om een beter idee te krijgen met wie iemand gekoppeld kan worden.

Ontdekken welke vrienden verliefd zijn

Daarnaast bevat Facebook Dating een reeks extra functies, waaronder de Secret Crush-optie. Standaard matcht de datingdienst gebruikers niet met hun vrienden, maar dat gebeurt wel als beide personen zeggen een oogje op elkaar te hebben.

Facebook startte in september 2019 al met de datingdienst, die toen beperkt werd tot een beperkt aantal landen. Het plan was aanvankelijk om de optie begin 2020 toe te voegen voor Europese gebruikers.

Dating staat los van Facebook

Het bedrijf belooft in een persbericht de privacy van gebruikers te waarborgen. Zo wordt de Dating-optie bijvoorbeeld pas geactiveerd nadat gebruikers hier een account binnen hun Facebook-profiel voor hebben gemaakt.

Het datingprofiel moet losstaan van het hoofdaccount, waardoor een like op Facebook Dating niet zomaar zichtbaar is op het gewone sociale netwerk.

Source