Epic Games heeft politiewagens uit de populaire battleroyale-game Fortnite gehaald. Een ingewijde bij het bedrijf zegt tegen The Wall Street Journal dat het geen politiek statement is.

De auto’s zouden zijn weggehaald “wegens gevoeligheden rondom problematiek waar veel van onze spelers mee te maken hebben”. De ontwikkelaar heeft nog geen officiële verklaring afgegeven.

Het zou geen politiek statement zijn vanwege het politiegeweld in de Verenigde Staten, meldt de ingewijde. Andere games maakten die vuist overigens wel. Zo werden GTA Online en Red Dead Online tijdelijk gesloten en toonde Call of Duty: Modern Warfare het bericht “Black lives matter”.

De politiewagens verdwenen toen op 17 juni het derde seizoen van Fortnite Chapter 2 werd uitgebracht. De update zorgt er ook voor dat de spelwereld overstroomde. Het water zakt de komende tijd, waardoor er voor spelers meer locaties beschikbaar komen.

Ook komen er nieuwe manieren voor spelers om over het eiland te bewegen. Zo wordt gespeculeerd dat er uiteindelijk in auto’s kan worden gereden.

Source