Vanaf 1 september 2021 is het voor ondernemers en organisaties mogelijk om met eHerkenning, als Europees erkend inlogmiddel, ook online zaken te regelen met overheidsorganisaties in de Europese Economische Ruimte (EER). Dat zijn de landen van de Europese Unie en Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Samenwerking

eHerkenning was al eerder genotificeerd als Europees inlogmiddel. Nu is het ook echt over de grens te gebruiken. Dit is tot stand gebracht door een publiek-private samenwerking van de leveranciers van eHerkenning en RVO, RvIG, Logius en het ministerie van BZK.

Daardoor kunnen Nederlandse bedrijven en organisaties met eHerkenning vanaf betrouwbaarheidsniveau EH3, inloggen bij overheidsorganisaties in Europa die Europees inloggen aanbieden. Ondernemers die willen weten hoe zij eHerkenning over de grens kunnen gebruiken, nemen contact op met hun leverancier.

Ruim 10 jaar

eHerkenning is 1 manier om veilig en betrouwbaar in te loggen voor ondernemers, bedrijven, organisaties en intermediairs. Het is al ruim 10 jaar een onmisbare schakel in het online zakendoen met overheidsorganisaties en steeds meer tussen bedrijven onderling en over de grens.

Source