De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt Twitter ervan het aantal nieuwe volgers op zijn account in te perken.

“Twitter maakt het steeds moeilijker voor mensen om zich bij @realDonaldTrump te scharen”, aldus de president in een bericht op het sociale netwerk. “Ze hebben veel accounts verwijderd en mijn groei in volgers ingeperkt.”

Trump beweert dat Facebook, Twitter en Google een voorkeur hebben voor de Democratische Partij. Dat zou volgens hem een rol spelen bij zijn krimpende groei.

Het is onduidelijk waar de president zich precies op baseert. Twitter heeft nog niet op het bericht gereageerd. Wel nam het sociale netwerk eerder dit jaar maatregelen tegen accounts van trollen, waardoor veel profielen van het sociale netwerk verdwenen zijn.

Trump wordt op het moment onderzocht voor mogelijke samenwerking met Rusland tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Russische trollen zouden desinformatie hebben verspreid tijdens de campagne, waarbij onder andere accounts op Twitter werden ingezet.

Eerdere beschuldigingen Trump bij techbedrijven

De president beschuldigde eerder al Google van een politieke voorkeur, omdat de zoekmachine vooral kritisch nieuws over hem zou laten zien.

CEO Sundar Pichai verscheen recent voor het Amerikaans Congres, om uit te leggen dat een algoritme automatisch baseert wat voor artikelen er worden getoond. Hij ontkende dat dit algoritme of zijn bedrijf een politieke voorkeur daarbij laten meespelen.

https://www.nu.nl/internet/5637854/donald-trump-twitter-vertraagt-snel-nieuwe-volgers-krijg.html