Het nieuwe schooljaar is weer aangebroken. Heb je een nieuwe laptop nodig? BestGetest bekeek de beste goedkope laptops tot 500 euro die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Door Redactie BestGetest

Dit is een ingekorte versie van een uitgebreide vergelijking op BestGetest.

De beste: Lenovo ThinkBook 14

In deze prijsklasse is het vaak kiezen tussen een stevige of juist een snelle laptop. Gelukkig is er ook een model dat het op beide fronten goed voor elkaar heeft. De Lenovo ThinkBook 14 biedt een goede hybride tussen privé en zakelijk gebruik. Hij draait op Windows 10 Pro, hij is stevig (vooral de achterkant, want die is van metaal) en hij heeft veel aansluitingen.

De AMD Ryzen 3-processor is wat ons betreft redelijk: sneller ga je voor deze prijs niet vinden. Het scherm is bovengemiddeld goed en heeft een hoge kleurverzadiging, vooral vergeleken met andere laptops in zijn klasse.

De accu houdt het bij webbrowsen zo’n negen uur vol. Zit je veel op YouTube, dan kun je daar vier uur van aftrekken. Is je accu bovendien na enige tijd toe aan vernieuwing, dan kan dat: je kunt de accu vrij gemakkelijk zelf verwijderen en vervangen.

Ook goed: Acer Aspire 5

Bij een laptop van 500 euro kun je minder verwachten dan bij eentje van de dubbele prijs. Dat is helemaal het geval nu er veel schaarste op de markt is, waardoor de prijzen zijn gestegen. Toch hebben we er eentje gevonden voor 500 euro die behoorlijk uitblinkt: de Acer Aspire 5. Het 14-inch scherm van deze laptop heeft een full hd-resolutie en bevat een ips-paneel, wat een beter beeldschermtype is dan TN, omdat de kijkhoeken en het contrast daarbij beter zijn. De monitor blinkt niet uit qua helderheid, maar valt wat dat betreft ongeveer op het gemiddelde van de geteste laptops.

De plastic behuizing van deze laptop lijkt door zijn kleur en bewerking op aluminium, maar alleen de achterkant van het beeldscherm is ook daadwerkelijk van aluminium, wat het toch een iets luxere uitstraling geeft dan als hij helemaal plastic was.

Acer heeft duidelijk bespaard op het toetsenbord: het geeft wel erg mee als je vrij hard typt, heeft geen vingerafdrukscanner en de toetsenbordverlichting mist. Toch heeft dat plastic ook een voordeel: hij voelt daardoor vrij licht en dat is weer een grote plus voor onderweg.

Minstens net zo belangrijk voor onderweg is de accuduur, die bij deze laptop verrassend goed is. De Acer Aspire 5 kan bijna acht uur lang vooruit in accuduur bij browsen. Om deze machine toekomstbestendig te maken, heeft Acer de optie opengelaten om een geheugenmodule te upgraden of een extra sata-ssd toe te voegen.

Verantwoording

In deze rubriek schrijven we over technologische apparaten die door BestGetest zijn beoordeeld. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en BestGetest. De adviezen van BestGetest komen tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers, waar onder andere accuduur, snelheid en andere belangrijke aspecten van het product worden getest. In het lab worden per jaar honderden producten getoetst.

De redactie van BestGetest is volledig onafhankelijk. Bedrijven betalen op geen enkele manier om in deze artikelen behandeld te worden.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.


Lees meer over:

Tech

Source