Waterschappen zijn de afgelopen jaren meer en meer bezig met de digitale transformatie binnen hun organisaties. Het A&O fonds Waterschappen ging op verkenning uit en onderzocht de impact van deze transformatie op het werk, de medewerkers en HR-beleid. En bekeek hoe het fonds de waterschappen daarbij kan helpen.

Duidelijk wordt dat digitalisering en de vernieuwing van technologie, plus de impact daarvan, alleen maar toeneemt (in allerlei functies). Het A&O fonds beschrijft daarbij het belang om radicale innovaties mogelijk te maken. Volgens het fonds is daar onder andere de ontwikkeling van een visie en strategie voor nodig, en vaardigheden voor het organiseren van effectieve innovatieprocessen en verantwoord innoveren.

Hoe waterschappen te ondersteunen?

Het A&O fonds kan organisaties en professionals op verschillende manieren ondersteunen bij de digitale transformatie. Daarom staan er dit najaar diverse activiteiten gepland. Deze gaan bijvoorbeeld over het:

  • opzetten van een platform voor HR-professionals om digitale transformatie onder de aandacht te brengen bij medewerkers;
  • in kaart brengen van de impact van digitale transformatie op functies;
  • stimuleren van bewustwordingsactiviteiten.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@aenowaterschappen.nl. Lees ook het nieuwsbericht Impact digitale transformatie op werk, medewerkers en HR-beleid, waar je het hele rapport vindt.

Source