“Het eerste gesprek was even wennen, maar tijdens het tweede verliep alles al heel soepel.” Muhammed Cetin zat vorige week in een sollicitatieprocedure. Normaal gesproken ga je dan ook langs op het kantoor, maar vanwege de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan is dat niet mogelijk. Hij sprak zijn nieuwe werkgever door te videobellen.

Digitaal solliciteren is momenteel zo goed als de enige manier om een nieuwe baan te krijgen. Werving- en selectiebureau Robert Walters voert normaal gesproken 10 procent van de gesprekken per video, nu is dat 90 procent geworden.

De recruiter merkt wel dat sommige bedrijven moeten wennen aan de werkwijze. De organisatie ziet dat bedrijven hun sollicitanten onbedoeld minder goed voorbereiden op het gesprek: dat de voertaal Engels is, of dat er meerdere mensen aansluiten, kan bijvoorbeeld even vergeten worden.

Heel snel omschakelen

“Organisaties zijn heel snel aan het omschakelen”, zegt Frank Roders, algemeen directeur van recruiter Compagnon. “Het eerste en tweede gesprek waren vaak al online. Maar het gevoel bestaat wel dat je iemand niet kan aannemen zonder face to face-contact.” Hij denk dat het een kwestie van dagen is voordat dit verandert.

Source