The Crown, Mocro Maffia, The Morning Show en The Martian. Wie deze series allemaal wil zien, moet een abonnement nemen op maar liefst vier streamingdiensten. Het is het resultaat van een strijd die een voorlopige climax nadert.

Netflix had de afgelopen jaren in Nederland haast een alleenrecht op de video-on-demand-kijken, nummer twee Videoland is significant kleiner. Deze situatie kan de komende tijd gaan veranderen. Eerder deze maand kwam Apple met z’n eigen tv-aanbod, dat op dit moment nog heel beperkt is, en aanstaande dinsdag doet ook Disney een duit in het zakje.

“Ik denk dat een deel van het kijkerspubliek zal overstappen naar Disney+”, zegt filmjournalist Omar Larabi. “Het platform spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding bij gezinnen met kinderen en die kiezen dan eerder voor Disney dan Netflix.”

De Nederlandse streamingmarkt wordt nu nog vooral gedomineerd door Netflix (cijfer Disney+ gaat over gebruikers met gratis abonnement vanwege testfase, van Apple TV+ zijn er nog geen gegevens beschikbaar):

Source