Een handelsplatform met nog geen 10 procent van de omzet van ING is nu al bijna het dubbele waard dan die grote Nederlandse financiële instelling. Het gaat om Coinbase, een Amerikaans platform waar consumenten tientallen verschillende soorten cryptovaluta kunnen kopen en opslaan. De handel in bitcoins is verreweg de belangrijkste inkomstenbron voor het bedrijf.

Het bedrijf heeft sinds vanmiddag een beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq. De introductieprijs van het aandeel was gezet op 250 dollar, maar bij de opening van de handel stond er direct bijna 400 dollar op de borden.

Coinbase bestaat nog geen tien jaar, heeft 1200 werknemers, geen hoofdkantoor, 56 miljoen klanten en had een omzet van 1,1 miljard euro in 2020.

Ter vergelijking, ING heeft een geschiedenis die meer dan 140 jaar teruggaat, heeft 57.000 mensen werken in kantoren over de hele wereld, 39 miljoen klanten en had een jaaromzet van 18 miljard euro. Toch is de cryptohandelaar met de huidige beurskoers al meer waard dan ING.

Source