Van 23 april tot en met 19 mei kun je input geven op het investeringsvoorstel voor een nationale digitale tweeling infrastructuur.

Illustratie van de digitale tweeling: links het fysieke gebied, rechts de digitale representatie, ertussen staan 2 pijlen, die de samenhang aangeven.

Opgaven leefomgeving

Nederland staat voor grote maatschappelijke opgaven die ingrijpende gevolgen hebben voor de inrichting van onze leefomgeving. Een ingreep voor de ene opgave beïnvloedt weer de realisatie van ambities en doelen van een andere. Dat maakt het complex.

Gemeenschappelijke informatiebasis

Digitale tweelingen (of ‘digital twins’) bieden dan een gemeenschappelijke informatiebasis. Daarmee kunnen bij ruimtelijke opgaven de standpunten van verschillende stakeholders inzichtelijk worden. En is het mogelijk verschillende scenario’s eerst digitaal te testen. Doel daarmee is de beperkte ruimte in Nederland zo goed en verantwoord mogelijk in te richten.

Voorstel in consultatie

Genonovum heeft een voorstel gedaan voor die nationale ‘digital tweeling infrastructuur’. Dat voorstel ligt vanaf 23 april tot en met 19 mei in consultatie.  Meer over het voorstel bij Geonovum. Daar kun je ook reageren. Bekijk alvast het voorstel of de samenvatting.

Source