De Britse chipontwikkelaar Arm klaagt zijn Amerikaanse concurrent Qualcomm aan. Het bedrijf zou zich schuldig hebben gemaakt aan contractbreuk en inbreuk op handelsmerken.

Door onze techredactie

Het conflict draait om de eerdere overname van chipstartup Nuvia door Qualcomm. Het overgenomen bedrijf ontwikkelde chips met behulp van Arm-licenties. Die licenties zouden niet zonder toestemming overgedragen mogen worden aan Qualcomm.

De licenties van Nuvia werden in februari beëindigd. Onderhandelingen om tot een oplossing te komen leidden tot niets, schrijft Arm in een verklaring waarin de rechtszaak wordt aangekondigd.

Qualcomm en Arm zijn twee van ‘s werelds meest invloedrijke chipbedrijven. Hun conflict zal in de sector nauwlettend in de gaten worden gehouden. Qualcomm is de grootste producent van processors en modems die in smartphones worden gebruikt.

Qualcomm is niet onbekend met licentiegeschillen. Eerder vocht het een strijd met Apple uit. Daarin kwam Qualcomm als winnaar uit de bus. Ook een geschil met de Amerikaanse Federal Trade Commission over licentieactiviteiten pakte in het voordeel van Qualcomm uit.


Lees meer over:

QualcommTech

Source