De Chinese telefoonfabrikant Meizu stelt dat de crowdfundingactie voor een compleet poortloze telefoon “niet meer dan een publiciteitsstunt” was.

De directeur van het bedrijf, Jack Wong, schrijft dat in een bericht op het forum van Meizu. In januari werd de Meizu Zero gepresenteerd, een telefoon die helemaal geen aansluitingen had.

Zo zou de smartphone geen koptelefoonaansluiting of USB-poort krijgen en zou ook een simkaarthouder ontbreken. Het bedrijf was op Indiegogo een crowdfundingactie gestart, waar mensen de telefoon konden bestellen.

Wong claimt nu dat het project een publiciteitsstunt was. “Het marketingteam was wat aan het dollen”, schrijft hij. “De smartphone zonder poorten is een concept dat door het testteam wordt gemaakt, maar we waren nooit van plan om het project op grote schaal uit te brengen.”

Het project van Meizu wist slechts krap de helft van het streefdoel van 100.000 dollar (88.500 euro) op Indiegogo te halen. Mensen die zich hadden aangemeld, zijn geen geld kwijt. Zij zouden pas betalen als het bedrag werd gehaald.

De Meizu Zero werd aangeboden voor 1.299 dollar (1.149 euro). Afgelopen week werd op telecombeurs MWC in Barcelona nog een werkend prototype getoond.

https://www.nu.nl/mobiel/5776224/chinese-smartphone-zonder-poorten-van-meizu-was-publiciteitsstunt.html