Volgens een anonieme Chinese analist krijgen de nieuwe iPhones, die waarschijnlijk in september worden gepresenteerd, dezelfde vorm als de huidige iPhone 11, schrijft de Japanse site Macotakara dinsdag. De iPhones worden iets langer en een stuk dunner dan de huidige modellen.

De site schrijft dat de komende iPhones hetzelfde uiterlijk zullen krijgen als de iPhone 11. Hierbij gaat het om een model met een scherm van 5,4 inch, twee modellen met een scherm van 6,1 inch en een model met een scherm van 6,7 inch.

De kleinste versie zou qua lengte tussen de huidige iPhone SE en iPhone 8 vallen. De lengte van de 6,1-inchmodellen zou tussen die van de iPhone 11 en 11 Pro in zitten, terwijl het grootste model net iets langer zou worden dan de iPhone 11 Pro Max. Hiermee zijn alle nieuwe modellen iets langer dan de huidige versies, terwijl ze wel dezelfde breedte houden.

Ook zouden de nieuwe iPhones dunner worden dan de huidige modellen. Volgens het artikel zijn de nieuwe iPhones 7,4 millimeter dik, wat 0,7 millimeter dunner is dan de iPhone 11 Pro. Vergeleken met de iPhone 11, die 8,3 millimeter dik is, zouden de nieuwe iPhones maar liefst 0,9 millimeter dunner worden.

Nieuwe camera’s

Volgens de analist krijgen de modellen met het 5,4-inchscherm en de goedkope variant met het scherm van 6,1 inch twee camera’s aan de achterkant, net zoals nu het geval is bij de iPhone 11. Van het premiummodel met een 6,1-inchscherm zijn nog geen cameraspecificaties bekend.

Het grootste model van de nieuwe iPhone zou, net als op de iPhone 11 Pro, drie camera’s aan de achterkant krijgen. Deze zouden echter grotere sensoren hebben dan de lenzen op de iPhone 11 Pro Max.

Source