Een 21-jarige man uit Utrecht en een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot celstraffen van zo’n anderhalf jaar.

De twee hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal en oplichting, maakt de rechtbank donderdag bekend.

De 21-jarige man uit Utrecht deed zich via WhatsApp voor als de dochter van een 71-jarige vrouw. Hij vroeg haar meerdere keren om geld over te maken. Op die manier wist de man 3.000 euro buit te maken.

De 19-jarige man deed zich via de app voor als de dochter van een 85-jarige man. Hij vroeg hem om in totaal 2.300 euro over te maken.

Samen stalen de mannen eind 2017 ook een mobiele telefoon, paspoort en 500 euro van een man in Woerden. Het duo spoot daarbij pepperspray in het gezicht van het slachtoffer.

Tweetal moet schade vergoeden

De 21-jarige man krijgt een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De negentienjarige man krijgt zestien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Het tweetal moet bovendien de schade van in totaal 10.000 euro vergoeden. Ook moeten zij zich laten behandelen voor hun problemen.

https://www.nu.nl/internet/5496308/celstraf-duo-zich-whatsapp-voordeed-als-dochter-van-slachtoffers.html