Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt al sinds maandag aangevallen door cybercriminelen, zegt een woordvoerder van de organisatie donderdagochtend tegen NU.nl. Volgens het CBR gaat het om een dos-aanval, waarbij constant veel verkeer op de site afkomt, waardoor hij overbelast dreigt te raken.

De aanvallen begonnen maandag, maar het CBR heeft er ook nu nog mee te maken. Op de website is een wachtrij ingesteld om in te loggen, daarmee zorgt de organisatie dat de website in elk geval in de lucht blijft terwijl de aanvallen voortduren.

“Je kunt wel zaken blijven doen, maar dat duurt mogelijk iets langer”, zegt de CBR-woordvoerder. “Er wordt moedwillig geprobeerd om het proces te frustreren. Vaak kun je na een paar minuten gewoon inloggen, maar soms is het beter om op een ander moment terug te komen.”

Het CBR benadrukt dat er geen gegevens van mensen zijn buitgemaakt. “We vinden dit supervervelend voor klanten, maar we doen er alles aan om te zorgen dat de site overeind blijft.”

Het is niet duidelijk wie er achter de aanvallen zitten. Het CBR noemt dit “onacceptabel” en zegt er alles aan te doen om de daders juridisch te vervolgen. Ook het motief van de daders is onbekend.

Source