Apple presenteert volgens bronnen van het doorgaans goed ingelichte Bloomberg op zijn vroegst in maart nieuwe iPhones. Het zou gaan om goedkopere versies van de telefoons.

De nieuwe iPhones gaat volgens de berichtgeving volgende maand in productie. Het zou de eerste nieuwe, goedkopere iPhone zijn sinds de iPhone SE uit 2016.

De telefoon zou eruit zien als de iPhone 8. Dat betekent dat het toestel een 4,7 inch scherm krijgt met forse randen aan de boven- en onderkant. De nieuwe iPhone krijgt naar verluidt geen gezichtsherkenning, maar is voorzien van een vingerafdrukscanner in de fysieke thuisknop. Wel wordt het toestel voorzien van dezelfde processor als in de iPhone 11.

Apple heeft niet op de berichtgeving van Bloomberg gereageerd. Het bedrijf verkoopt de iPhone 8 nog, maar waarschijnlijk verdwijnt die dit jaar uit het assortiment. De iPhone 8 met 4,7 inch scherm en 64GB aan opslagruimte kost op dit moment 539 euro. Het is niet bekend wat de nieuwe telefoon zal kosten.

Apple brengt in september doorgaans zijn nieuwe toptelefoons op de markt. Voor de iPhone 12 worden onder meer de komst van 5G-ondersteuning, snellere processors en nieuwe 3D-camera’s op de achterkant verwacht.

Source