PlayStation 4-gebruikers waarschuwen elkaar voor een bericht met vreemde tekens, waardoor de spelcomputer volledig vastloopt en vervolgens voortdurend opnieuw opstart.

Het bericht lijkt sinds dit weekend rond te gaan op PlayStation Network, melden gebruikers op het forum Reddit.

Gebruikers zeggen dat zij een bericht krijgen waar tekens in gebruikt worden die de PlayStation 4 niet herkent. Als zo’n bericht op de spelcomputer wordt geopend, loopt het systeem vast om daarna steeds opnieuw op te starten.

Gebruikers die een vreemd bericht hebben ontvangen, kunnen dat volgens de Reddit-gebruikers beter openen via de PlayStation Messages-app op hun smartphone. Daar kan het bericht verwijderd worden, zodat de PlayStation 4 het bericht niet zal laden.

Mogelijk volledige reset nodig

Om het ontvangen van het bericht te voorkomen, kunnen PS4-gebruikers de Berichten-functie beperken tot alleen vrienden. Dat kan via de privacy-instellingen in het Accountbeheer van de PlayStation 4. Daar kan ook gekozen worden om helemaal geen berichten meer te ontvangen.

Spelers die het bericht al wel hebben geopend, moeten hun spelcomputer mogelijk volledig naar de fabrieksinstellingen resetten. Andere gebruikers hebben genoeg aan het systeem opstarten in de veilige modus en daarna te kiezen voor ‘Database reconstrueren’. Bij die optie wordt de harde schijf niet gewist.

Sony heeft tegenover Kotaku nog niet op de problemen gereageerd.

https://www.nu.nl/games/5513264/bericht-met-vreemde-tekens-laat-playstation-4-vastlopen.html