De bemande testvlucht van Virgin Galactic is veilig geland, meldt de ruimtevaartmaatschappij op zaterdag via Twitter. Het doel van de testvlucht was het testen van het raketsysteem, die nog in de ontwikkelingsfase zit.

Het toestel, de VSS Unity, werd bemand door twee piloten die al eerder naar de ruimte hebben gevlogen. Er is in Unity ruimte voor twee piloten en zes passagiers. Eerst werd het vaartuig naar een hoogte gebracht van ruim 13 kilometer door een speciaal vliegtuig. Daarna kon Unity op eigen kracht op 89.2 kilometer hoogte vliegen, voordat het terugkeerde naar de landingsbaan van de basis in New Mexico.

Volgens CNBC noemt Virgin Galactic-topman Michael Colglazier de testvlucht ‘een groot succes’. Het bedrijf heeft nog ongeveer drie vluchten te gaan voordat de ontwikkeling van het raketsysteem kan worden afgerond. De resultaten van de vlucht worden ingediend bij de Federal Aviation Administration voor analyse, meldt Colglazier. Wanneer Virgin Galactic aan alle eisen voldoet, mag het bedrijf van het vliegagentschap met regelmaat ruimtevluchten uitvoeren.

Dit is de derde testvlucht die de ruimtevaartmaatschappij heeft gedaan. De vorige twee vluchten vonden plaats in de Mojave-woestijn in Californië, waar het ontwikkelingscentrum van Virgin Galactic staat.

Source