Respawn Entertainment maakt dinsdag het eerste seizoen beschikbaar voor de populaire battle-royalegame Apex Legends. Ook komt er een nieuw speelbaar personage, maakt Respawn op Twitter bekend.

Het eerste seizoen van Apex Legends heet Wild Frontier. Spelers kunnen gratis deelnemen of een Battle Pass aanschaffen. Zo’n pas kost 10 euro en stelt mensen in staat om tijdelijk beschikbare voorwerpen vrij te spelen als ze nieuwe levels bereiken. Daarbij gaat het om cosmetische voorwerpen, zoals kostuums en skins voor wapens.

Met de Battle Pass spelen mensen via een levelsysteem. Tijdens het spelen verdienen ze punten en gaan ze levels omhoog. Steeds horen daar beloningen bij. Het eerste seizoen begint dinsdag om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Battle Pass lijkt op het gelijknamige systeem uit het populaire spel Fortnite. Ook in die game kopen spelers abonnementen om spullen vrij te spelen. Fortnite is inmiddels aanbeland bij het achtste seizoen.

Mensen die geen Battle Pass kopen, kunnen ook voorwerpen vrijspelen in Apex Legends. Zij zullen daarvoor veel meer en langer moeten doorspelen.

Respawn maakt ook een nieuw personage beschikbaar. Het gaat om Octane, een personage dat gezondheid kan inruilen voor snelheid. Daarnaast heeft hij de mogelijkheid om zijn team van een springplank te voorzien om hen de lucht in te schieten.

Apex Legends trok snel miljoenen spelers

In Apex Legends worden zestig spelers in drietallen op een eiland gedropt. De teams bestaan uit verschillende personages die allemaal andere krachten en mogelijkheden hebben. Spelers verzamelen wapens en bepantsering en moeten vervolgens vijandige teams uitschakelen. Het team dat als laatst overblijft, wint de ronde.

Het spel werd begin februari uitgebracht. Na een maand telde Apex Legends 50 miljoen spelers.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/games/5797629/battle-royalegame-apex-legends-start-dinsdag-met-eerste-seizoen.html