De video van het Zuid-Koreaanse kinderliedje Baby Shark is sinds maandag de best bekeken video op YouTube met meer dan 7 miljard views. Het filmpje neemt die positie over van het liedje Despacito. Dat blijkt op de YouTube-pagina van de video.

Maandagochtend ging Baby Shark van productiemaatschappij Pinkfong de hit van Luis Fonsi en Daddy Yankee voorbij. De videoclip van Despacito vestigde in 2017 het YouTube-record, toen hij bijna 3 miljard keer was bekeken. Inmiddels is die video ook 7 miljard views gepasseerd, maar heeft er iets minder dan Baby Shark.

Het originele nummer Baby Shark is gezongen in het Zuid-Koreaans, maar gebaseerd op Engelstalige liedjes. De populaire versie is in het Engels gezongen en werd in 2018 op YouTube geplaatst. Het nummer begon als een kindersensatie, maar werd later ook stof voor grapjes onder volwassenen.

Tijdens de coronacrisis is er een nieuwe variant van het nummer gekomen met de titel Wash Your Hands. Daarin wordt kinderen geleerd om hun handen goed te wassen tijdens de coronacrisis.

Voor Despacito waren de nummers Shape Of You van Ed Sheeran en See You Again van Wiz Khalifa en Charlie Puth de populairste YouTube-video’s.

Source