Apple gaat een klein percentage van de iPhone 12- en iPhone 12 Pro-toestellen repareren. Volgens het Amerikaanse techconcern ervaren sommige gebruikers geluidsproblemen tijdens het bellen, waardoor mensen niet verstaanbaar kunnen zijn.

Apple zet een speciaal reparatieprogramma op. Het probleem zal bij de betreffende telefoons gratis worden verholpen.

Hoeveel toestellen precies met problemen kampen, heeft Apple niet naar buiten gebracht. Ook is niet duidelijk hoeveel geld de onderneming uittrekt voor de reparaties. Het zou alleen gaan om telefoons die zijn gemaakt tussen oktober vorig jaar en april dit jaar.

Apple kondigde afgelopen jaren vaker een reparatieprogramma aan. Mensen die te maken hebben met de problemen waarvoor het programma is opgezet, kunnen zich dan melden. Zo werd vorig jaar bekend dat het bedrijf kapotte touchscreens van de iPhone 11 gratis zou gaan vervangen.

Het bedrijf pakt het audioprobleem bij de iPhone 12 aan in de aanloop naar de release van weer een nieuwe generatie iPhones. De nieuwe modellen, die Apple waarschijnlijk volgende maand aankondigt, verschillen vooral op het gebied van de camera’s van hun voorgangers, meldde persbureau Bloomberg onlangs op basis van ingewijden.

Source