Apple zou werken aan een nieuwe opvolger voor zijn iPad mini.

Dat voorspelt analist Ming-chi Kuo, die bekend staat om zijn nauwe banden met de productieketen van de techgigant. In het verleden wist Kuo meermaals vooraf wat Apple van plan was.

De nieuwe iPad mini krijgt volgens Kuo een snellere processor en een goedkoper beeldscherm. De miniversie van de iPad is doorgaans kleiner dan andere tablets van het bedrijf, met een scherm van 7,9 inch groot.

Het zou voor het eerst in jaren zijn dat Apple zijn iPad mini van een upgrade voorziet. De vorige versie werd in 2015 op de markt gebracht, waarna de techgigant geen aandacht meer aan de productreeks heeft besteed.

iPad mini komt mogelijk pas in 2019

De voorspelling komt een week voordat Apple een media-evenement organiseert, waarop hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPad Pro’s worden aangekondigd. Kuo betwijfelt of de nieuwe iPad mini daarbij ook zal worden gepresenteerd. Mogelijk komt de kleine tablet pas in het voorjaar.

De analist denkt daarnaast dat Apple volgende week zijn iPad-stylus een upgrade zal geven. Ook zou het bedrijf een goedkopere MacBook en een bijgewerkte Mac Mini gaan presenteren.

https://www.nu.nl/gadgets/5530910/apple-werkt-nieuwe-ipad-mini.html