In een nieuwe update van de muziekherkennings-app Shazam voor iOS heeft Apple de softwarekits (SDK) van andere bedrijven verwijderd.

Bedrijven gebruikten de softwarekits om eigen diensten aan te bieden binnen Shazam. Facebook maakte er ook gebruik van om bijvoorbeeld gegevens te verzamelen.

De SDK’s van onder andere Google en Facebook zijn uit de app verwijderd. Deze werden vooral gebruikt om gebruikers te volgen en gedrag in kaart te brengen voor bijvoorbeeld reclame.

Apple verwijderde eerder al alle advertenties uit de iOS-versie van Shazam. In de Android-versie van de app zijn de SDK’s nog wel gewoon aanwezig.

De software van Microsoft is nog wel in de app te vinden. Deze wordt ingezet om functies van de app te testen. Het is niet duidelijk waarom deze nog in de app zitten, gezien Apple zelf ook een apptestplatform heeft.

Apple nam Shazam in 2018 over

Apple heeft Shazam in 2018 overgenomen. De app ondersteunt de muziekdienst Apple Music. Nummers die gevonden worden met Shazam, kunnen meteen via de dienst beluisterd worden.

https://www.nu.nl/apps/5754255/apple-verwijdert-software-van-andere-bedrijven-uit-shazam.html