Apple heeft in de laatste testversie van iOS 12 per ongeluk al naar een nieuwe versie van de AirPods-oordoppen gerefereerd.

In de bèta van iOS 12.2 zit code die gebruikt wordt voor nieuwe AirPods die stemherkenning gebruiken on de Hé Siri-functie te activeren, ontdekte 9to5Mac.

Gebruikers die de nieuwe AirPods koppelen, krijgen meteen de optie om hun stem voor Siri te koppelen. De optie staat nog niet standaard ingeschakeld, maar kan via een niet nader genoemde omweg al worden gevonden.

De Hé Siri-ondersteuning wordt al langer genoemd als vermoedelijke nieuwe functie. Door de woorden ‘Hé Siri’ uit te spreken, zou de stemassistent worden geactiveerd. Hierdoor hoeft er niet langer een knop op de telefoon ingedrukt te worden.

Nieuwe AirPods al langer verwacht

Apple introduceerde de huidige versie van de AirPods in 2016. De oordoppen koppelen draadloos met een smartphone, tablet of laptop en kunnen met een bijbehorend doosje worden opgeladen.

Een nieuwe versie zou al langer op de planning staan. In november vorig jaar keurde de instantie achter Bluetooth de nieuwe AirPods al goed voor verkoop.

Volgens bronnen wil Apple dit jaar ook AirPods met ruisonderdrukking uitbrengen. Het moet nog blijken of dit dezelfde doppen zijn die in iOS 12.2 genoemd worden.

https://www.nu.nl/gadgets/5704253/apple-verklapt-bestaan-nieuwe-airpods-in-testsoftware.html