Apps en aankopen binnen apps in de App Store van Apple worden duurder. De prijzen in de eurozone worden volgende maand verhoogd, heeft de techgigant bekendgemaakt.

Ook buiten de eurozone stijgen de prijzen. In Vietnam wordt de prijs verhoogd vanwege gewijzigde belastingregels. Waarom dit ook in andere landen gebeurt, is niet direct duidelijk. Het heeft waarschijnlijk te maken met de sterke waardestijging van de dollar ten opzichte van andere valuta’s, zoals de euro.

Naast de eurolanden en Vietnam krijgen onder meer Japan, Zuid-Korea, Chili, Egypte en Pakistan vanaf 5 oktober te maken met prijsstijgingen. In Japan gaat het om een stijging van circa 30 procent. In de eurozone lijkt het om een vergelijkbaar percentage te gaan, al is de precieze stijging nog niet bekend.

Afgelopen zomer verhoogde Apple de prijzen van zijn MacBooks, iPhones en iPads om het wisselkoersverschil te compenseren. De koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar is nu bijna gelijk.

De App Store is een belangrijke inkomstenbron van het bedrijf. Bij de vorige kwartaalupdate van Apple bleek dat de financiële prestaties van de App Store niet aan de verwachtingen voldeden.

Topman Tim Cook erkende dat het bedrijf te maken had met “enige zwakte” en een tragere economische groei. Tegelijkertijd verwacht hij dat de inkomsten in het vierde kwartaal weer zullen toenemen.

Source