Apple zou het hoofd van het Siri-ontwikkelteam aan de kant hebben gezet, en zijn slimme spraakassistent voortaan met een nieuwe strategie ontwikkelen, meer gericht op de langere termijn.

Ingewijden zeggen tegen The Information dat Siri-hoofd Bill Stasior na zeven jaar niet langer aan het roer van de ontwikkeling van Siri staat.

Apple-topman voor kunstmatige intelligentie John Giannandrea zou op zoek gaan naar een nieuwe leider voor het Siri-team. Giannandrea kwam in 2018 bij Apple, na jaren als de topman van de zoekmachine en kunstmatige intelligentie bij Google.

Giannandrea zou de ontwikkeling van Siri anders willen aanpakken. De slimme spraakassistent zou de afgelopen jaren vooral in veel kleine stapjes zijn verbeterd. Bij de nieuwe aanpak zou Siri minder vaak worden bijgewerkt, maar in de vorm van grotere updates.

Siri werd in 2010 door Apple overgenomen

Ook zou er een grotere nadruk komen op de ontwikkeling van Siri op de langere termijn. Hoewel Siri één van de eerste bekende spraakassistenten was, is Apple door assistenten van onder meer Amazon en Google ingehaald.

Bill Stasior leidde Siri sinds 2012, nadat de originele makers van de spraakassistent Apple verlaten hadden. Siri werd in eerste instantie ontwikkeld door het Stanford Research Institute, afgekort SRI.

Siri verscheen begin 2010 als losse iOS-app, maar werd al snel door Apple overgenomen. Sinds oktober 2011 is Siri vast onderdeel van iOS, later werd de spraakassistent ook toegevoegd aan vrijwel alle andere Apple-producten zoals de Mac, Apple TV en Apple Watch.

Wil jij elke zaterdag het belangrijkste technieuws van de week in je mail? Abonneer je dan nu op onze technieuwsbrief!

https://www.nu.nl/mobiel/5721009/apple-spraakassistent-siri-heeft-nieuw-hoofd-en-andere-strategie.html