Apple heeft dinsdagavond nieuwe producten aangekondigd, waaronder zijn langverwachte AirTags. Met deze labels kunnen mensen zoekgeraakte spullen gemakkelijker terugvinden via de iPhone. Ook kondigde het bedrijf een abonnementsdienst voor podcasts aan.

AirTag is een volledig nieuw product van Apple. De AirTags zijn ronde labels die je bijvoorbeeld aan een sleutelbos kunt hangen, zodat je ze via een gekoppelde iPhone kunt terugvinden als je ze kwijtraakt. Gebruikers kunnen er icoontjes op laten graveren om ze uit elkaar te houden.

De apparaatjes kosten 29 dollar per stuk of 99 dollar per vier stuks. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. De AirTags kunnen aan hangertjes worden bevestigd, zodat ze bijvoorbeeld gemakkelijker aan een tas of koffer gehangen kunnen worden. Via de Zoek Mijn-app kunnen gebruikers de spullen terugvinden, dankzij de functie Precision Finding. Met pijltjes op het scherm van de iPhone en trillingen worden mensen naar de juiste plek geleid.

Betaalde dienst voor podcasts

Er komt een betaalde abonnementsdienst voor Apple Podcasts. Mensen kunnen betalen om onder meer zonder reclames naar podcasts te luisteren, ook krijgen ze bijvoorbeeld eerder toegang tot afleveringen. De Podcast-app krijgt een update met een vernieuwd ontwerp en een betere vindbaarheid van nieuwe podcasts.

De Apple-presentatie is op dit moment in volle gang. Dit bericht wordt aangevuld.

Source