Apple heeft de startup Pullstring overgenomen, meldt Axios. Het bedrijf van voormalig Pixar-medewerkers is gespecialiseerd in spraakassistenten met kunstmatige intelligentie.

Apple zou 100 miljoen dollar hebben betaald voor Pullstring dat in 2011 werd opgericht onder leiding van het voormalig technisch hoofd van animatiestudio Pixar. Het bedrijf is vooral bekend als maker van relatief simpele spraaksoftware in speelgoed, zoals die in een pratende Barbiepop.

De afgelopen tijd hielp Pullstring echter ook bedrijven die apps wilden maken voor de spraakassistenten van Google en Amazon. In tegenstelling tot bij Apple’s Siri, kunnen bedrijven een soort opzichzelfstaande spraakassistent maken, die als app met de stem te openen is op bijvoorbeeld een slimme speaker.

Apple zou de ontwikkeling van Siri met de overname mogelijk willen versnellen. Het bedrijf was in 2011 één van de eresten met een spraakgestuurde assistent, maar Siri is qua vaardigheden inmiddels ingehaald door assistenten van onder meer Google en Amazon.

In 2018 nam Apple de voormalig Google-topman voor kunstmatige intelligentie aan. Inmiddels wordt Siri onder zijn toezicht ontwikkeld. Onlangs zou het voormalig hoofd van het Siri-ontwikkelteam een nieuwe taak binnen Apple. Het bedrijf zou zich meer op de langere termijnontwikkeling van Siri willen richten, en minder op kleine, incrementele updates.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5746563/apple-neemt-maker-kunstmatige-spraakassistenten-over.html