In Zuid-Korea kunnen ontwikkelaars voortaan hun eigen betaalsysteem gebruiken in de App Store, meldt Apple donderdag. Volgens de Zuid-Koreaanse wet moet Apple dit aanbieden.

Ontwikkelaars kunnen het gebruik van een eigen betaalsysteem zelf activeren via de ‘StoreKit External Purchase Entitlement’-functie, zegt Apple. Hiermee kunnen ontwikkelaars een link toevoegen aan hun app, die gebruikers naar de eigen betaalomgeving van de app brengt.

Apple benadrukt dat bepaalde functies niet meer beschikbaar zullen zijn bij het kiezen voor een eigen betaalsysteem, zoals de functies ‘Vraag om te kopen’ en ‘Delen met gezin’. Dit komt doordat Apple de betalingen zelf niet kan bevestigen. Ook kan het de aankoopschiedenis van een gebruiker niet bijhouden of terugbetalingen regelen.

De Zuid-Koreaanse wet die het toelaten van eigen betaalsystemen verplicht stelt, is vorig jaar aangenomen. Volgens de overheid van dat land moet de wet ervoor zorgen dat ontwikkelaars niet benadeeld worden door de monopoliepositie die de appswinkels van Google en Apple hebben. De winkels moeten wel commissie betalen: bij de App Store 15 tot 30 procent.

Source