Apple organiseert op 13 oktober een grote presentatie, waarbij hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhone 12 wordt gepresenteerd.

De presentatie zal die dag om 19.00 uur plaatsvinden. Naast de korte tekst “Hi, speed” op de uitnodiging heeft Apple verder nog niks bekendgemaakt.

Hoewel Apple zelf niet zegt dat de smartphones aan bod komen, is de kans zeer groot dat dit zal gebeuren. Normaal presenteert Apple die traditiegetrouw in september, maar dit jaar is de presentatie volgens een topman met een paar weken vertraagd.

Volgens geruchten staan er vier modellen van de iPhone 12 op de planning. Drie hiervan volgen de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max op. Daarnaast zouden er plannen zijn om een kleinere zogeheten mini-variant te verkopen. Alle vier de modellen worden vermoedelijk voorzien van oledschermen.

‘Geïnspireerd door iPhone 4’

Het ontwerp van de nieuwe telefoons zou zijn geïnspireerd door de iPhone 4 en recentste iPads, met aan de randen een metalen band. Hierdoor is het toestel vlakker en hoekiger dan de huidige modellen.

Apple presenteerde afgelopen maand nieuwe modellen van de iPad en Apple Watch. Daarnaast gaat het bedrijf zijn verschillende abonnementsdiensten bundelen in een afgeprijsd pakket getiteld Apple One.

Source