Apple brengt volgend jaar waarschijnlijk zijn eerste MacBook Air met een miniledscherm uit, zo meldt de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo aan MacRumors.

De nieuwe MacBook Air krijgt volgens Kuo een miniledscherm van 13,3 inch. Met zo’n scherm wordt de schermkwaliteit van de laptop verbeterd. Zo zijn dankzij miniled hogere contrasten mogelijk, maar ook diepere zwartwaarden dan de huidige ledschermen. Daarnaast kan zo’n display de MacBook-behuizing iets dunner maken.

Geruchten over MacBooks met een miniledscherm doen al langer de ronde, maar ze werden vooralsnog niet door Apple aangekondigd. Verschillende bronnen gaan er vanuit dat later dit jaar de eerste MacBook Pro met een miniledscherm wordt gepresenteerd.

Apple heeft al wel een iPad uitgebracht met een miniledscherm. Het gaat om de dit jaar verschenen iPad Pro van 12,9 inch.

De verwachtingen voor de nieuwe MacBook Air, die midden 2022 moet verschijnen, zijn dat het toestel dunnere schermranden krijgt dan het huidige model. Ook zou het apparaat op de markt komen in verschillende kleuren, net zoals de nieuwe iMacs die dit jaar werden uitgebracht. Ook zou de nieuwe MacBook Air voorzien worden van Apples M1-chip.

Source