De eerste telefoon met 5G-ondersteuning van Apple verschijnt mogelijk in 2020. Intel wordt de leverancier van de 5G-chips.

Apple zal 5G-modems van Intel gebruiken voor de eerste iPhones die 5G-netwerken ondersteunen. Dat zeggen anonieme bronnen tegen Fast Company.

Het gaat om de zogeheten 8161-chip van Intel. Het bedrijf wordt naar verluidt de enige leverancier van de iPhone-modems. Op dit moment zou Intel een voorloper van de chip testen die gebruikt wordt voor prototypes van de 5G-iPhone.

Apple zou “nog niet blij” zijn met de huidige modems van Intel. De chip zou veel energie van de iPhone-accu vragen en snel warm worden.

Eerste 5G-telefoons verschijnen volgend jaar

Apple wil volgens de bronnen geen nieuwe gesprekken aangaan met Qualcomm als leverancier voor 5G-modems. Apple is verwikkeld in meerdere rechtszaken tegen Qualcomm. Wel zou Apple met chipmaker MediaTek praten als alternatief, voor het geval dat Intel zijn modems niet krijgt verbeterd.

De eerste telefoons met 5G-ondersteuning verschijnen in 2019. Onder meer Huawei en Samsung werken aan zulke toestellen.

5G is de opvolger van 4G, de technologie die op dit moment wordt gebruikt voor mobiel internet. Met de nieuwe techniek wordt onder meer een nog snellere verbinding mogelijk.

https://www.nu.nl/tech/5550953/apple-brengt-eerste-iphone-met-5g-ondersteuning-in-2020-uit.html