Epic Games heeft Fortnite toch uitgebracht in de appwinkel Google Play. Volgens de uitgever maakt Google het ontwikkelaars te moeilijk om apps buiten de winkel om aan te bieden.

De Android-versie van het battle-royalespel Fortnite werd anderhalf jaar geleden uitgebracht op de website van Epic Games. Het spel kwam destijds niet in de appwinkel Google Play, omdat de uitgever op die manier geen commissie zou hoeven afstaan aan Google. Van de appaankopen via Google Play gaat 30 procent naar Google.

“Nadat Fortnite 18 maanden lang alleen buiten de Google Play Store om was te downloaden, zijn we tot een conclusie gekomen”, schrijft Epic in een verklaring aan onder meer Polygon. “Google brengt software die buiten de Play Store om wordt gedownload in het nadeel.”

Het bedrijf noemt “beangstigende en herhalende popups” als een van die nadelen. In de popups waarschuwt Google dat apps die van buitenaf worden geïnstalleerd mogelijk schadelijke software kunnen bevatten. Epic Games hoopt dat Google zijn regels in de toekomst alsnog verandert door de commissie te verlagen.

Fortnite blijft overigens wel via de website van Epic Games te downloaden. De uitgever verwijdert die versie niet.

Source