Apple werkt aan zes nieuwe producten met een miniledscherm, blijkt uit documenten van de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, die MacRumors in handen heeft. Een van de producten zou een MacBook zijn met een 14 inch-scherm.

Het zou voor het eerst zijn dat Apple een 14 inch-MacBook uitbrengt. Mogelijk past het grotere scherm in de behuizing van een 13 inch-versie, als de randen om het display worden verkleind. Op dit moment biedt Apple alleen 13 inch- en 16 inch-versies van de MacBooks aan.

In de documenten haalt Kuo ook nieuwe iPads aan. Zo zou Apple werken aan een nieuwe iPad mini (7,9 inch), iPad Pro (12,9 inch) en een iPad met een scherm van 10,2 inch. Ook zijn er naar verluidt een 16 inch-MacBook Pro en een iMac Pro met een 27 inch-scherm onderweg.

Al deze apparaten zouden voorzien worden van een miniledscherm. Hierbij wordt gebruikgemaakt van kleinere leds dan in reguliere schermen. Apple zou hiervoor kiezen omdat beelden op dit soort displays minder snel inbranden dan op oledschermen.

Er gaan al langer geruchten dat Apple voor deze nieuwe technologie gaat kiezen. Het is niet bekend wanneer het bedrijf apparaten met deze nieuwe schermen precies wil uitbrengen, maar Kuo spreekt van producten die dit jaar of in 2021 uitkomen.

Source