Een groep van Amerikaanse kinder- en consumentenrechtenorganisaties heeft een klacht ingediend bij de Amerikaanse handelswaakhond FTC tegen de Facebook-app Messenger Kids.

“Messenger Kids verzamelt persoonlijke informatie over kinderen zonder een controleerbare ouderlijke toestemming”, schrijft de Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC), een organisatie die kinderen wil beschermen tegen reclame.

Facebook bracht Messenger Kids in 2017 uit in de Verenigde Staten. Met de app kunnen kinderen tot 13 jaar chatten en videobellen. Ouders moeten toestemming geven voordat kinderen met een andere Facebook-gebruiker kunnen chatten.

In januari vroeg de CCFC al aan Facebook om te stoppen met Messenger Kids. Volgens de organisatie heeft de app een negatieve invloed op de ontwikkeling van kinderen.

In de brief van woensdag beweert de CCFC dat de Facebook-app de Amerikaanse wet die kinderen online moet beschermen overtreedt. De kinderbeschermingsorganisatie roept de FTC op om Messenger Kids op dit gebied te onderzoeken.

https://www.nu.nl/internet/5494592/amerikaanse-organisatie-dient-klacht-in-facebooks-chatapp-kinderen.html