Amazon maakte donderdag zijn plannen voor de nieuwe cloudgamingdienst Luna bekend. De dienst maakt gebruik van de datacentra van Amazon Web Services om games direct naar je scherm te streamen, zodat je niks hoeft te downloaden.

Het bedrijf volgt daarmee in het voetspoor van Google (Stadia) en Microsoft (xCloud). In eerste instantie wordt Luna geleverd met toegang tot Control, Resident Evil 7, GRID, Yooka-Laylee and The Impossible Lair, en Brothers: Tales of Two Sons.

Ook komt er later dit jaar een speciaal Ubisoft-kanaal bij waar gebruikers zich op kunnen abonneren. Hiermee kunnen ze onder andere Ubisoft-games spelen op de dag dat ze wereldwijd uitkomen.

Volgens Amazon zullen er snel meer themakanalen volgen voor verschillende uitgevers en gamemakers. Het bedrijf levert ook een eigen controller, die direct aansluit op de cloud om de vertraging bij het spelen te beperken.

Gebruikers kunnen vanaf nu vroege toegang aanvragen tot de dienst. Deze zal in de eerste maanden 6 dollar per maand kosten. De controller kost 60 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Source