ABN Amro heeft voor klanten contactloos betalen met wearables geïntroduceerd. Op die manier kunnen klanten betalen met bijvoorbeeld ringen en smartwatches.

De bank schrijft op zijn website welke wearables er voor contactloze betalingen geschikt zijn. Het gaat om gadgets die een door Mastercard gecertificeerde betaalchip hebben. Onder de wearables zijn smartwatches van Garmin en een ring van K-ring. Van het merk LAKS zijn bijvoorbeeld sleutelhangers met een betaalfunctie te gebruiken.

ABN Amro verkoopt de wearables zelf niet, maar verwijst naar ondersteunde producten. Klanten activeren de wearable na de bestelling met internetbankieren of mobiel bankieren. Daarna kunnen ze contactloos betalen.

Contactloos betalen met een wearable werkt hetzelfde als met een bankpas. De smartwatch of ring wordt tegen de betaalautomaat gehouden en de betaling wordt afgerond. Bij bedragen boven 25 euro moet de pincode ingevuld worden. ABN Ambro zegt dat er een daglimiet van 250 euro is.

De bank experimenteerde het afgelopen jaar met betalingen via wearables. Van de 500 gebruikers zei 80 procent liever een wearable te gebruiken dan een bankpas.

https://www.nu.nl/gadgets/5682941/abn-amro-biedt-wearables-contactloos-betalen.html