Samen ontdekken en ervaren hoe AI technologie en drones toe te passen in de organisatie. Publieke organisaties kunnen daarmee samen aan de slag.  PIANOo (Expertisecentrum Aanbesteden) en de Nederlandse AI Coalitie organiseren daarvoor een samenwerking met een zogenaamde ‘buyersgroep’. Meld u zich direct aan.

Verantwoord toepassen

Alles draait om de vraag hoe publieke organisaties beeldherkenning-technologie via drones verantwoord kunnen toepassen. Door:

  • het gebruikmaken van AI technologie bij drone projecten (bijvoorbeeld voor inspectie of onderhoud van objecten, of het scannen van gebieden om informatie te verkrijgen);
  • gezamenlijk verkennen van relevante digitale aspecten, publieke waarden, regelgeving, data specificaties, en innovatie- en inkooptrajecten van overheden;
  • en het betrekken van kennis, expertise en de markt.

Samen aan zet

Hoe gaat dit in zijn werk? Een aantal sessies levert onderdelen op voor een strategie en inkoopprocessen. Uw organisatie en casus en die van de andere deelnemers zijn bepalend voor het traject. De ambitie is daarnaast om tot een gezamenlijke marktvisie te komen. Gezamenlijk aanbesteden is overigens geen doel, iedereen bepaalt zijn eigen tempo.

Meer weten of meedoen

Deelname is gratis maar niet vrijblijvend.  Per persoon kost deelname zo’n 2 tot 4 uur per maand in de komende periode. Het is de bedoeling in juni 2021 te starten, vooralsnog zijn alle bijeenkomsten online. Bent u geïnteresseerd, stuur een mail naar rolf.zeldenrust@pianoo.nl, om samen te verkennen hoe dit traject interessant voor u kan zijn. Meer informatie bij PIANOo.

De Buyer Group AI beeldherkenning en drones is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie in samenwerking met RVO/PIANOo.

Source