De lokale aanpak van cybercriminaliteit kan niet langer wachten. Om gemeenten hierbij te helpen hebben het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) 5 Cyber Sessions opgenomen.

The time is now

In de online sessies met de naam ‘The time is now’ komen praktische zaken rondom het thema digitale veiligheid langs. Wat zijn de gevaren, hoe zet je het op de agenda en hoe zorg je dat jouw gemeente digitaal veilig is? Experts uit verschillende gemeenten komen aan het woord en geven tips. De sessies zijn zo opgezet dat ambtenaren OOV (openbare orde en veiligheid) en CISO’s (Chief Information Security Officer) na het kijken direct aan de slag kunnen met cyberpreventie.

De eerste aflevering is een introductie op het onderwerp digitale veiligheid. Het geeft een beeld van de omvang en complexiteit. Volgens de VNG werd het eerste deel positief ontvangen en hielp de informatie gemeenten echt op weg. Hieronder bekijk je deze terug.

Nieuwe Cyber Sessions

Er komen nog 4 nieuwe afleveringen aan, deze gaan elk in op een eigen weg van de Lokale cyberwegenkaart. Eind september komt de nieuwe Cyber Session online. Via dit inschrijfformulier ontvang je de afleveringen automatisch per mail.

Source