Een 20-jarige man uit de Verenigde Staten heeft voor de rechter schuldig gepleit voor het uitvoeren van cyberaanvallen namens de DDoS-groep Lizard Squad

De verdachte is nog niet veroordeeld. De rechter spreekt zijn vonnis pas uit nadat alle informatie is vergaard, aldus The Chicago Tribune.

De aanklager vindt een gevangenisstraf van 2,5 jaar voldoende zolang de verdachte mee blijft werken aan het onderzoek. Normaal gesproken kan een samenzwering tot computervredebreuk leiden tot een gevangenisstraf van tien jaar.

De verdachte heeft schuld bekend voor het oprichten van de DDoS-groep Lizard Squad. De groep voerde tegen betaling cyberaanvallen uit. Het ging onder meer om het lastigvallen van mensen via hun telefoon, DDoS-aanvallen en het verkopen van creditcardinformatie.

Ook legde de groep in 2014 de servers van het Playstation Network en Xbox Live plat.

Nederlander

De 20-jarige Amerikaan werd in oktober 2016 gearresteerd. Tegelijkertijd arresteerde de politie in Leiden ook een Nederlander van dezelfde leeftijd wegens zijn betrekking bij de groep. Hij wordt veroordeeld door de Nederlandse autoriteiten.

In juli 2015 werd al een hacker van Lizard Squad veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf in Finland.

Door: NU.nl

Source: Oprichter beruchte DDoS-groep Lizard Squad bekent schuld