Hij lokte ze via Twitter naar zijn huis, vermoordde ze en hakte de lichamen in stukjes. Dat heeft de 27-jarige Takahiro Shiraishi tegenover de Japanse autoriteiten bekend, melden Japanse media.

In zijn woning werden gisteren lichaamsdelen van acht vrouwen en een man gevonden. Shiraishi zegt tegen de politie dat hij ze allemaal heeft gedood in twee maanden tijd. Het afzagen en afhakken van de ledematen bij zijn eerste slachtoffer duurde naar eigen zeggen drie dagen. “Maar vanaf de tweede persoon lukte het binnen een dag”, verklaart hij tegen de politie.

In totaal vonden agenten 240 botten in Shiraishi’s appartement. In koelboxen lagen hoofden en andere lichaamsdelen, met talloze snijwonden. “Ik ontleedde de lichamen in de badkamer”, zegt Shiraishi volgens The Japan Times. “Sommige ledematen dumpte ik bij het vuilnis.” Hij zou kattengrit hebben gebruikt om de stank de maskeren.

Correspondent Kjeld Duits spreekt van een uitzonderlijke zaak. “Japan heeft een van de laagste moordcijfers ter wereld. En dan komt zoiets naar buiten – nota bene rond Halloween.”

Shiraishi leerde zijn slachtoffers kennen via internet. Vier van hen waren tieners, en de rest was in de twintig. Ze waren volgens de Japanner suïcidaal. Hij bood ze op Twitter aan te helpen om zelfmoord te plegen. Shiraishi deed het naar eigen zeggen voor het geld en het seksueel misbruik.

Afspreken

Het eerste slachtoffer zou 23 jaar oud zijn geweest toen ze op Twitter werd aangesproken. “Hij had haar thuis uitgenodigd en tot Shiraishi’s grote schrik kwam ook haar vriend mee”, zegt Duits. De zelfverklaarde seriemoordenaar zou later nog een keer hebben afgesproken, maar dan alleen met de vrouw. Toen zou hij haar hebben gedood.

“Daarna kwam de vriend van het slachtoffer langs om te vragen waar ze was. Daarna werd ook hij vermoord”, zegt Duits. De correspondent benadrukt dat er nog geen rechtszaak is geweest en dat er nog niets is bewezen. De politie voert dna-onderzoek uit en Shiraishi wordt verhoord door het Japanse OM.

Bron: Japanner bekent: vanaf moord twee lukte het ontleden in één dag | NOS