De Italiaanse openbaar aanklager zou willen stoppen met het onderzoek naar de hack op softwarebedrijf Hacking Team, dat spionagesoftware voor overheden maakt.

De openbaar aanklager van Milaan zou na twee jaar onderzoek hebben verzocht het onderzoek te staken, meldt Motherboard op basis van verschillende bronnen.

De verdachten in de zaak zijn maandag op de hoogte gesteld dat zij niet meer onderzocht worden. In het onderzoek richtte de aanklager zich vooral op vier voormalig medewerkers van het Italiaanse Hacking Team, die werden verdacht van de hack.

Opvallende klanten

Het softwarebedrijf werd in 2015 gehackt. Toen kwam 400 GB aan internet informatie van het bedrijf op straat te liggen, met onder meer wachtwoorden, interne documenten, broncode van software en zowel internet als externe e-mailgesprekken.

Door die hack werd ook bekend aan welke landen en agentschappen Hacking Team zijn spionagesoftware allemaal verkocht. Daar zaten landen als Sudan en Saudi-Arabië bij, terwijl Hacking Team beweerde officieel alleen zaken te doen met landen die geen mensenrechten schenden.

Hacking Team heeft 20 dagen om in beroep te gaan tegen het verzoek het onderzoek te stoppen.

Door: NU.nl

Source: ‘Italië wil onderzoek naar Hacking Team-hack stoppen’