Hyperloop One-medeoprichter Shervin Pishevar doet een stap terug uit zijn bedrijf, nadat hij meermaals is beschuldigd van aanranding.

Pishevar heeft volgens CNET “besloten om meteen zijn taken bij Sherpa Captial en Hyperloop One naast zich neer te leggen”. Hij wil zich volledig richten op het aanvechten van de recente aantijgingen.

De Hyperloop One-topman wordt door vijf vrouwen beschuldigd van aanranding. Eén van deze vrouwen zegt ook te zijn verkracht door Pishevar terwijl ze samen in het buitenland waren.

Hyperloop One werkt aan een eigen versie van de snelle Hyperloop-trein, die reist door een vacuümbuis. Virgin Group investeerde onlangs in het bedrijf.

 

Mentorprogramma

Volgens de vrouwen gebruikte Pishevar de belofte voor een baan, investering of een mentorprogramma om zich op te dringen. In drie gevallen zou de topman zich op vrouwen hebben geworpen om ze te zoenen.

Pishevar werd in mei gearresteerd voor verkrachting, maar werd later vrijgelaten. Er werd geen aanklacht ingediend. Het investeringsbedrijf van de topman heeft geld gestoken in onder andere Uber.

Source: Hyperloop One-oprichter doet stap terug na aantijgingen van aanranding