Equifax stelt dat de bestuurders die hun aandelen verkochten, net voordat het grote datalek openbaar werd, daar op dat moment niet van op de hoogte waren.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend, schrijft Reuters.

Vier topmensen van Equifax verkochten aandelen van het kredietbureau, net voordat bekend werd dat er een groot datalek had plaatsgevonden. Daarbij kregen hackers toegang tot persoonsgegevens van 145,5 miljoen Amerikanen. Dat lek was sinds eind juli bekend bij Equifax, begin augustus werden aandelen met een waarde van samen zo’n 1,8 miljoen dollar verkocht.

De raad van bestuur van Equifax stelde een speciale commissie in om de zaak te onderzoeken. De conclusie was dat de vier bestuurders die aandelen verkochten, dat niet met voorkennis hebben gedaan. Zij kregen van tevoren goedkeuring voor de verkoop.

Nadat het bedrijf het datalek openbaar maakte, zakte de waarde van aandelen met 18 procent.

Onderzoek

Naar Equifax lopen nog onderzoeken van procureurs-generaal uit minstens vijf Amerikaanse staten. Zij onderzoeken waarom het kredietbureau zo laat melding deed van het datalek.

Met het onderzoek moet worden bepaald of Equifax Amerikaanse staatswetten heeft overtreden, die bedrijven verplichten om klanten zo snel mogelijk over datadiefstallen te informeren. Het bedrijf maakte het grote lek pas anderhalve maand na de ontdekking openbaar.

 

Bron: Equifax-top wist niet van datalek bij verkoop van aandelen