De openbaar aanklager van de rechtbank in New York heeft een celstraf van 21 tot 27 maanden geëist tegen de Amerikaanse politicus Anthony Weiner. De 53-jarige Democraat stuurde begin 2016 meerdere seksueel getinte berichtjes en foto’s naar een 15-jarig meisje en kwam daardoor voor de zoveelste keer in opspraak.

De openbaar aanklager vond deze sexting ongepast voor een volwassene, volksvertegenwoordiger en vader. “Deze zaak gaat niet alleen over sexting. Weiner deed veel meer dan getypte woorden op een levenloos telefoonscherm naar een vreemde zonder gezicht sturen. Hij vroeg een 15-jarige om seksueel expliciete video’s en foto’s te sturen”, zei de aanklager.

Weiners advocaten zijn het niet eens met de eis, zij willen vrijspraak. De rechter doet maandag uitspraak. De politicus zelf zei afgelopen week dat hij wordt behandeld voor “zijn ziekte”. Ook bood hij zijn excuses aan.

Niet eerste keer

Het was niet de eerste keer dat Weiner in opspraak kwam door sexting. In 2011 trad hij af als lid van het Congres toen naar buiten kwam dat hij pikante foto’snaar verschillende vrouwen had gestuurd, onder andere eentje waarin een erectie in zijn onderbroek te zien was.

In 2013 kwamen er weer nieuwe seksueel expliciete berichtjes naar boven en kostte dat hem zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap van New York.

Zijn vrouw Huma Abedin, die werkte als assistent van presidentskandidaat Hillary Clinton, is vorig jaar van hem gescheiden.

 

Bron: Eis van 2 jaar cel tegen sextende politicus Anthony Weiner | NOS