Een 23-jarige man uit België wordt verdacht van hacks gericht op meerdere vliegmaatschappijen, waarmee hij gratis vliegtickets bemachtigde.

Dat meldt HLN. De vermeende hacker zou op dit moment vastzitten en verschijnt vrijdag voor de Belgische raadkamer, die bepaalt hoe de zaak verder zal verlopen.

De man hackte American Airlines, Lufthansa en Brussel Airlines. Volgens bronnen van HLN zijn andere maatschappijen mogelijk ook getroffen. Hij haalde via deze route tientallen gratis tickets voor vluchten binnen, waarmee hij de wereld rondvloog.

Volgens een woordvoerder van het Belgische Openbaar Ministerie is slechts een deel van de tickets daadwerkelijk gebruikt. “Het merendeel van de feiten pleegde hij vooral voor de kick.”

Bioscoop

De twintiger moet eind september ook voor de rechter verschijnen voor een andere hack, waarbij hij inbrak bij bioscoopcomplex Utopolis.

Bij de bioscoophack zou hij alle plaatsen in een zaal hebben gereserveerd, zodat hij samen met een vriend in een lege zaal naar de film kon.

 

Bron: ‘Belg hackte vliegmaatschappijen om gratis te vliegen’ | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl