De voormalige Amerikaanse politicus Anthony Weiner moet 21 maanden de cel in. De rechtbank in New York heeft hem veroordeeld voor het sturen van seksueel getinte berichtjes en foto’s naar een 15-jarig meisje.

In januari 2016 stuurde de scholiere een bericht naar Weiner, waarna een conversatie ontstond. Hoewel de politicus wist dat zij minderjarig was, vroeg hij haar onder meer of ze zichzelf kon bevredigen voor de camera. Ook beschreef hij op expliciete wijze wat hij met haar zou doen als ze 18 was.

De openbaar aanklager eiste een celstraf van maximaal 27 maanden. De aanklager omschreef Weiner als een typisch seksueel roofdier.

Sexting

De 53-jarige Weiner kwam eerder al in opspraak door sexting. In 2011 trad hij af als lid van het Congres toen naar buiten kwam dat hij pikante foto’s naar verschillende vrouwen had gestuurd. Op een van die foto’s was een erectie in zijn onderbroek te zien. Later kostte een nieuw schandaal hem zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap van New York.

Zijn vrouw Huma Abedin, die werkte als assistent van presidentskandidaat Hillary Clinton, is vorig jaar van hem gescheiden. Zelf is Weiner niet meer politiek actief.

 

Bron: 21 maanden celstraf voor ‘sextende’ oud-politicus Weiner | NOS