Het Russische beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab is in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de Amerikaanse overheid om hun software binnen overheidsinstanties te verbieden.

In september werd het gebruik van de software van Kaspersky binnen Amerikaanse overheidsinstanties verboden door het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Werknemers moesten de software binnen negentig dagen van hun systemen verwijderen.

Het ministerie is bang dat het beveiligingsbedrijf banden heeft met de Russische overheid. Dat zou betekenen dat software mogelijk voor spionage misbruikt kan worden. Kaspersky heeft dit altijd ontkend en zegt dat het geen enkele regering zou helpen met cyberspionage.

Volgens Kaspersky Lab heeft de Amerikaanse overheid het bedrijf niet eerlijk behandeld met het verbod, terwijl het hier wel recht op heeft. “Het ministerie heeft de reputatie en de commerciële operaties van Kaspersky Lab geschaad, zonder enig bewijs van misdaden door het bedrijf”, schreef Eugene Kaspersky, oprichter van het beveiligingsbedrijf, maandag in een brief.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft nog niet op het beroep gereageerd.

Door: NU.nl/Reuters

 

Source: Kaspersky Lab in hoger beroep tegen VS wegens ban op software