Het Nederlandse bedrijf Fastned, dat snellaadstations voor elektrische auto’s exploiteert, gaat 25 van die stations in Duitsland aanleggen. Het bedrijf krijgt daarvoor een subsidie van 4,1 miljoen euro van het Duitse ministerie van Vervoer.

De stations komen door heel Duitsland te staan en het eerste moet begin 2018 operationeel zijn. Mensen met een elektrische auto kunnen er in zo’n twintig minuten hun accu’s grotendeels opladen.

Kip en ei

De Duitse overheid wil de infrastructuur voor elektrische auto’s verbeteren en hoopt met subsidies het kip-en-ei-probleem op te lossen. Mensen zijn huiverig om een elektrische auto te kopen als je niet op veel plekken kan laden. Tegelijkertijd zijn bedrijven huiverig om te investeren in laadplekken als er nog maar weinig elektrische auto’s rondrijden.

“Deze subsidie brengt het break-evenpoint dichterbij en maakt het voor investeerders aantrekkelijk om te blijven investeren in deze groene infrastructuur”‘, zegt Fastned-topman Michiel Langezaal. “In de komende jaren zullen er miljarden euro’s geïnvesteerd moeten worden om voldoende capaciteit te realiseren voor het snel groeiende aantal elektrische auto’s op de Europese wegen.”

63 stations in Nederland

In Nederland heeft Fastned al 63 snellaadstations. En Tesla heeft 11 ‘Supercharger’-snellaadstations, die alleen gebruikt kunnen worden door Tesla-rijders. Daarnaast staan er duizenden ‘langzame’ laadpalen door heel Nederland.

Gisteren nog maakten de Duitse autobouwers Volkswagen en Mercedesbekend dat ze de komende jaren vol inzetten op elektrische auto’s.

 

Bron: Fastned gaat met subsidie snellaadstations in Duitsland bouwen | NOS